I Inđić napustio poslanički klub DS

Uoči sutrašnje sednice Skupštine Vojvodine izvesno je jedno: poslanički klub „Izbor za bolju Vojvodinu“ (čitaj: DS) više nema 53 poslanika u svojim redovima, kako su to tvrdili u Demokratskoj stranci nakon odlaska petoro poslanika u novoformirani klub Nove demokratske stranke.

Prema saznanjima SkupVojvbloga, Dušan Inđić (Stara Pazova) naputio je poslanički klub „Izbor za bolju Vojvodinu“, ali za sada nema nameru da se priključi nekom drugom klubu. Da se nešto dogodilo s brojnim stanjem u poslaničkom klubu „Izbor za bolju Vojvodinu“, svedoči i spisak poslanika tog kluba na zvaničnom sajtu Skupštine AP Vojvodine,  u kojem je izostavljeno Inđićevo ime.

 

pkdsPoslanik Inđić, koji je mandat za izborima 2012. osvojio na većinskim izborima, potvrdio je ovom blogu da je u ponedeljak, 31. marta zvanično obavestio poslanički klub „Izbor za bolju Vojvodinu“ o nameri da svoj poslanički mandat nastavi kao – nezavisni poslanik. Naveo je, takođe, da je Demokratsku stranku napustio 14. marta ove godine.

– I stranku i poslanički klub napustio sam isključivo zbog nezadovoljstva odnosima koji vladaju kako u stranci, tako i poslaničkom klubu. Stranku sam napustio 14. marta, a u ponedeljak, 31. marta zvanično sam obavestio klub o istupanju, naveo je Inđić i dodao da za sada ne razmišlja o prelasku u drugu stranku ili u drugi poslanički klub.

– Do daljeg ću delovati kao nezavisni poslanik, naglasio je Inđić.

Od početka ove godine poslanički klub „Izbog za bolju Vojvodinu“ izgubio je sedam poslanika – pored Inđića i petoro poslanika koji su prešli u NDS, Darko Vukoje je u januaru prešao u klub „Pokrenimo Vojvodinu“.

No Responses

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *