DSS ostao na jednom poslaniku

Demokratsku stranku Srbije u Skupštini Vojvodine nadalje će predstavljati samo jedan poslanik – Branislav Ristivojević.

Nakon što je u subotu na GO DSS podneo ostavke na sve stranačke funkcije i vratio člansku kartu, poslanik Milenko Jovanov je najavio da će u vojvođanskoj skupštini ubuduće nastupati samostalno, odnosno da se neće priključiti nekom poslaničkom klubu.

Time će, kako nam je potvrdio na Tviteru, njegov dosadašnji kolega Branislav Ristivojević postati „poslednji DSS Mohikanac“ u Skupštini Vojvodine.

 

Jovanov Tw

 

Jovanov Tw1

 

Na izborima 2012. DSS je sva četiri mandata osvojio na izborima po proporcionalnom sistemu.

Stranku je u septembru 2013. najpre napustio poslanik Bodan Laban, koji se odmah pridružio naprednjacima. Poslanica Svetlana Selaković je prošle jeseni prešla u Vulinov Pokret socijalista koji je istovremeno pojačan i dolaskom poslanika Zorana Tanaskovića iz DS. Tada se u medijima spekulisalo o tome da ti transferi nisu prošli bez nagrade – Selaković je, navodno, dobila nameštenje u PIO fondu, dok je Tanaskoviću obećan, khm, glatki put do otvaranja notarske kancelarija. Potonji je zaista postao notar, nakon čega je podneo ostavku na mesto pokrajinskog poslanika.

 

Milenko Jovanov

Samostalno do kraja mandata? (foto: novosti.rs)

 

Početak samostalnog delovanja Milenka Jovanova mogao bi biti ozvaničen već u utorak, za kada je zakazana 44. sednica Skupštine Vojvodine.

Ukoliko Jovanov do kraja mandata ipak ne pristupi nekom od poslaničkih klubova, bio bi to prvi takav slučaj u ovom skupštinskom sazivu. Podsećanja radi, nakon istupanja iz DS Dušan Inđić je isprva delovao kao samostalni poslanik, da bi se nakon dva meseca priključio klubu SNS.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *