NDS ulazi u Skupštinu Vojvodine

Ono što je prvobitno bilo planirano da se dogodi tokom kampanje, pa je iz “viših interesa” odloženo, dogodiće se za dva dana: “najmanje petoro” dosadašnjih poslanika DS u Skupštini Vojvodine obznaniće u petak na konferenciji za medije  svoj prelazak u Novu demokratsku stranku – Zeleni.

Ne treba isključiti mogućnost da bi taj čin, kako neki smatraju, mogao da posluži Bojanu Pajtiću kao povod da zatraži raspuštanje Skupštine Vojvodine.

Izvori iz NDS navode da će napuštanje DS  potvrditi “najmanje petoro poslanika a verovatno i više njih, u svakom slučaju biće ih dovoljno za formiranje poslaničkog kluba u Skupštini Vojvodine”.

nds

Za formiranje poslaničkog kluba u Skupštini Vojvodine potrebno je najmanje pet poslanika.  U vojvođanskoj skupštni trenutno postoji  šest poslaničkih klubova, među kojima je “Izbor za bolju Vojvodinu” najbrojniji,  sa (trenutno) 58 poslanika.

Mogućnost da NDS formira svoj poslanički klub najavio je danas kandidat za poslanika te stranke u Skupštini Srbije Janko Veselinović.

Inače, još tokom minule kampanje moglo se čuti da je ne manje od 9 poslanika DS u glavi već raskrstilo s tom strankom, ali se od konkretnih poteza na kraju ipak odustalo – navodno zbog procene da bi to moglo da izazove određene posledice.

Među poslanicima čiji je prelazak u NDS izvestan su Miloš Gagić, Tanja Dokmanović i Robert Santo.

santo

No Responses

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *