Violinistkinja u klubu naprednjaka

Više od godinu dana nakon izbora, visokopozicioniranog funkcionera SNS Igora Mirovića –  ne samo potpredsednika već i predsednika stranačkog Saveta za Vojvodinu – konačno očekuje prva javna funkcija – mesto ministra za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu u rekonstruisanoj Dačićevoj vladi.

Preuzimanjem ministarske funkcije Mirović napušta poslaničke klupe u Skupštini Vojvodine, u kojoj je od juna prošle godine bio šef naprednjačkim poslanicima. Time, međutim, ne da neće prestati njegov uticaj na politička zbivanja u Vojvodini, već je realno očekivati da će on biti i izraženiji.

Mirovićeva ostavka na poslaničko mesto biće konstatovana verovatno na narednoj sednici vojvođanske skupštine, koja će, prema nezvaničnim informacijama iz te institucije, biti održana “tokom septembra”.

Odlaskom Igora Mirovića u Vladu otvara se pitanje njegovih zamena – u poslaničkoj klupi, odnosno na poziciji u poslaničkom klubu. Kada je reč o zameni u poslaničkoj klupi, prema redosledu kandidata s izborne liste SNS, a shodno članu 79. Pokrajinske skupštinske odluke o izboru poslanika u Skupštinu AP Vojvodine, nova poslanica bi trebalo da bude Dragana Milošević, diplomirani muzički izvođač – violinist(kinj)a iz Novog Sada, inače sekretar Saveta SNS za Vojvodinu.  “Trebalo bi”, budući da u poslaničkim klubu naprednjaka nisu mogli da potvrde ovakav epilog. Potvrdu nismo mogli da dobijemo ni od potencijalne kandidatkinje za poslanicu.

dragana

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=aWC8jTT_7tU

(Dragana Milošević je članica i gudačkog kvarteta COLORS.)

U klubu naprednjaka u ovom trenutku postoji izgleda još jedna nepoznanica – barem tako tvrde  – a tiče se one druga Mirovićeve zamene –  mesto šefa poslaničkog kluba.  Ipak, kada je reč o tome ko ima najveće šanse, izvori iz tog kluba navode da je logičan izbor Predrag Matejin, dosadašnji zamenik šefa poslaničkog kluba.

No Responses

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *